ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

2020-01-22

/Files/images/СОБОРНІСТЬ.jpg

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ: РОЗУМІЄМО І ШАНУЄМО

У наукових колах існують різні трактування поняття «соборність». Деякі дослідники/дослідниці вважають, що соборність – це об’єднання всіх українців, які проживають як на території України, так і за її межами. Сьогодні, 22 січня 2020 року,учнівсько-учительська спільнота об’єдналась, у ЗЗСО с. Носачів для того, щоб відзначити 101 річницю з моменту підписання та проголошення Акту зЗлуки ЗУНР і УНР. Вчителі історії Ченчик О. М. та Гуртова Є. В. провели гру-вікторину «Як я знаю Україну» для учнів 6-8 класів та урок з елементами тренінгу «Соборна мати-Україна одна на всіх, як оберіг» для учнів 9-11 класів.
Під час гри «Як я знаю Україну» команда «Захисники України» (учні 6 класу) та команда «Юні історики» (учні 7 класу) продемонстрували свої знання та вміння у таких конкурсах: «Історичний батл», «Географічна мандрівка», «Український колорит», «Асоціації», «Знайди зайвого». Журі у складі Березняк Катерини та Яцини Максима, учнів 8 класу, засвідчило, що команди набрали рівну кількість балів, і перемогла дружба.
На уроці з елементами тренінгу учні/учениці під керівництвом вчителів з’ясували зміст поняття “соборність». Також дітям було повідомлено історію проголошення Акту Злуки, а також схарактеризовано складні історичні процеси, які протікали на українських землях в той історичний проміжок часу. Учні 9-11 класів переглянули документальний короткометражний фільм «Акт Злуки: відтворення історичної правди». Під час рефлексії вони поділились тим, що їх найбільше вразило (а це – ланцюг єдності, коли у 1990 році об’єднались жителі Києва та Львова).
Під час проведених виховних заходів учні ще раз усвідомили, що тематика соборності є актуальною сьогодні, коли відбувається ООС.
Кiлькiсть переглядiв: 233

Коментарi